Královská svatba po antirasisticko-feministicku.

20. 05. 2018 6:30:41
Moje přítelkyně i já jsme nechtěli brečet. Tak jsme se při přenosu svatby Ms.Markleové za nějakého Toma, Dicka nebo Harryho z Windsoru smáli a smáli. Jestli někdo měl poslední dobou pochyby, že tradice Albionu se řítí do d'áblovy

temnoty, doufám, že poslední svatební fraška v královské rodině ho vyvedla z jakýchkoliv iluzí. Bylo mi skutečně líto staré dobré Bětky, která se tak pevně, až dojemně, snažila zachovávat punc britské koruny přes všechny ty rodinné skandály které jsou naprosto v rozporu se základními funkcemi monarchie. Jestli jimi bylo vystupování jako vzor pěstěných vyšších společenských hodnot, nebo příklad důstojnosti rodinných tradic pak je bohužel monarchismus zcela přežitá záležitost. Sama královna vděčí svému panování pouze skandálu, který jejího strýce Edwarda VIII. (později vévodu z Wndsoru) přinutil k abdikaci, tedy aféra s rozvedenou Američankou, sňatek s níž byl v té době nemyslitelnou urážkou majestátu. Britský monarch je totiž také hlavou anglikánské církve, která jako katolicismus brala manželství teologicky jako trvalou věc, podle Kristova "co Bůh spojil necht' žádný člověk nerozloučí".(ev. sv.Marka 10:9). Říkám brala v minulém čase, protože už z toho slevila, v hodnocení jedné moudré katolické jeptišky z románu Sommerseta Maughama (The Painted Veil) , která považovala anglikány za lidi, kteří sice jako stádečko věří, "ale nejsou si jistí v co". Vlastně samotná církev vznikla v 16. století z potřeby krále Jindřicha VIII. rozvést se s Kateřinou z Aragonu, což nebylo možné, a protože anulaci manželství z chyby (postrádání mužského potomka) papež odmítl.

Bětka si skutečně s rodinnými svazky a poměry v moderním balení přišla na své. Nejdříve, v letech padesátých to bylo s eccentrickou sestrou Margaretou. Ta si nejdřív také chtěla brát rozvedeného a když od toho upustila po velkých výstupech, po nedlouhé době, jako první člen britské královské rodiny si znovu namluvila "civila", tedy ne rodilého šlechtice, ale pohledného fotografa portrétistu. Jako první žena v historii mornarchické rodiny, se také rozvedla. Potom přišla pohádková svatba Charlese a Diany, která se ale rychle dost rychle zvrhla v ošklivé veřejné tahanice když se provalilo, že ti dva se nikdy neměli rádi, a že oba jsou sexuálně činní mimo rodinu. Podobně manželství druhého syna Andrewa se Sárou (Fergie) Fergusonovou, též paličatou holkou ale na rozdíl od Diany bez rodokmenu, vyšlo pouze v povinném porodu možných náhradníků následníka trůnu. Oba starší synové se rozvedli. Charles, v řadě následníků první, si přes velký odpor královny vzal rozvedenou Camillu Bowles Parkerovou, svou více méně stálou cizoložnou milovnici. Církev je odmítla oddat v kostele.

Obřad včera dopoledne nasadil všemu asi korunu. Tatínek nevěsty se nedostavil z důvodu srdečního záchvatu a chirurgického zákroku. My ovšem nevíme co se vlastně seběhlo, jenom to, že Bětku královsky namíchl sérií režírovaných fotografií, které prodal za slušný peníz neslušné mediální spodině, která ze skandálů, přehmatů, a polonahotinek roajálů nekřest'ansky tříská mezi duchovní chudinou. Podle zaručených zpráv královna sama měla otce nevěsty školit v dvorní drezúře ale je dost možné, že od toho upustila poněvadž jí dvorní rada přesvědčila, že pan Thomas Markle má tendence chovat se jako "nezajištěný palubní kanón" (loose cannon on the deck), tedy příliš velké riziko trapasu. V každém případě, jevištní osvětlovač Thomas Markle není konverzační kousek mezi šlechtu. Tak si nechal na místo cesty přes vodu vydat dceru udělat stenty, které asi stejně měl v plánu. Ó, jaká smůla! Také ostatní členové rodiny Meghany se nezdáli ke královské svatbě vhodný materiál, i když to se zdálo spíš z rozhodnutí nevěsty. Její nevlastní bratr, Thomas Jr. napsal Harrymu otevřený dopis a varoval ho před Meghanou, jako "strojenou, společenskou šplhounkou, která se stydí za svůj původ". Aby to ale nevypadalo, že nežádoucí lidé jsou jen z jedné strany, ženich taky zapomněl pozvat vévodkyni z Yorku, tedy Fergie, ovšem té pozvánku nakonec poslali, přestože jí Bětka nemůže ani cítit. Lady Amélie z Winsdoru, modelka s pověstí jako hottest royal, ovšem byla z veselice vyhnána natrvalo, skrzevá publikované fotky skándálního průhledného kostýmku z kolekce Dior Jaro-Léto 2018, s komerční značkou na spodních kalhotkách kterou bylo možné si přes gázu přečíst. Takto samozřejmě nejde dělat hógo fógo.

Vyloučit také maminku Meghany ale nešlo, anžto ona je černoška a to by bylo příliš hrubě rasistické a anti-feministické. Co ovšem s ní, když tam z její strany rodiny tam nikdo jiný není? To jí měli posadit samotnou na lavičku? Podle protokolu (rasistického nakvadrát) ona přece nemůže sedět v královské galérii. Tak jo, no, babo rad'! Nakonec stejně posadili matku Doriu samotnou na lavičku. Vždyt' jí Bětka před tím pozvala na čaj. Problém rasismu tím byl vyřešen, at' si trhnou.

Druhá velká potíž byla, kdo cremoniálně vydá dceru, ne-li otec a nebo poručník z rodiny. I zde se protokol však podal. Palác předem oznámil, že Meghan provede feministickou novelu tradice, ve které je táty nebo zástupce netřeba, tedy, že jako samostatná rozvedená Američanka, která si prince ulovila svými vlastními prostředky a pílí, nepotřebuje aby jí někdo tahal z vozu do kostela, a že to tedy udělá sólově až doprostřed uličky k oltáři, kde se k ní připojí Karlík a dovede jí k místu obřadu. Nebylo sice vysvětleno proč tedy neměla dojít sama až k oltáři, když tedy šlo o takový magistrální rozchod z tradicí, ale co, buďme rádi, že Bětku a královský protokol ušetřil Harry, tím že si k oltáři nepřitáhl ze svých nočních štací nějakýho jazzovýho trumpetistu.

Autor: Jirka Severa | neděle 20.5.2018 6:30 | karma článku: 43.29 | přečteno: 7156x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 27 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 20.53 | Přečteno: 271 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.56 | Přečteno: 509 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.06 | Přečteno: 231 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 30.76 | Přečteno: 5419 | Diskuse
Počet článků 68 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 849

Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...