Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrá analýza, pane Severo!

3 1
možnosti
Foto

J14a10k64u61b 33R82o79t52h

8. 10. 2015 17:19

"Putin navrhl spolupráci Ruska s anti-IS koalicí"

A jako že to koalici myslíte? Jedna bojuje s IS v samotné Sýrii (sami to jsou tedy pěkní parchanti, o tom žádná), ale tu Putin zdárně vyvražďuje. Tak asi myslíte koalici Hizballáh/Assad/Írán. Pak by tam byla ještě koalice USA/Irák. Pak Kurdové a nato Turci, kteří masí Kurdy a kašlou na IS. Hmmmmm.:-/

2 1
možnosti

Před tím než se Putin zapojil byla koalice jen jedna. (Mimochodem USA bombardovali v Sýrii al Nusru taky).  Jestli mi chcete oznámit, že Turci si tam hrajou po svém, neříkáte mi nic nového.

1 1
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno! Zasloužená karma! R^

Mám k tomu jen pár drobných poznámek:

USA už v Evropě hodně své někdejší prestiže ztratily a mají nakročeno ztratit i její zbytky. Samozřejmě nekritických obdivovatelů tady mají taky pořád dost a dost, a to za všech okolností a mám dojem, že na to už dnes nepokrytě hrají a nějaké snahy o zachování tváře před Evropany jsou jim už úplně ukradené.

V CIA musí již nějaký čas šéfovat nějaká zakonzervovaná grupa pitomců zralá na totální výměnu. Jejich představy o roli USA ve světě jsou děs-běs, a to bez jakékoli sebereflexe. Absolutní moc korumpuje absolutně! 

O Obamově administrativě jako celku netřeba vůbec hovořit. Ovšem ta už bude brzy končit a já se za současného stavu ještě více obávám nástupu lidí typu McCain, kteří moc brzdných mechanismů zřejmě nemají a míra jejich mocenského nadřazeného šílenství bez ohledu na následky je dost vysoká. Což pak může brzy vyústit opravdu v obrovský průšvih!

Oproti tomu Putin a Rusko může dost nové prestiže získat, a to i nezaslouženě! O to je to všechno ještě horší.

Asadova armáda má jeden velký problém - málo lidí. Protože ti jsou z velké části na cestě do Německa za pohodlným životem a dobrým sexem.

Takže suma sumárum - užívejme si 21. století, dokud ještě můžeme .... :-)

3 1
možnosti
Foto

J14a20k71u24b 83R22o51t91h

8. 10. 2015 17:23

Pane kolego, vy znáte představy CIA o dění ve světě? To jste dobrej.

Víte, pokud USA ztrácí, tak jedině vlivem sedmileté "dobré práci" vládnoucí ultralevicové kliky v čele s prezidentem tak marxistickým, že ještě před čtyřiceti letech by se nedostal ani do senátu Lidové republiky Massachusetts. :-/

5 3
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik