Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Americky volic, podobne jako evropsky nema moc na vybranou. Vitezstvi Demokratu znamena dalsi krok k eurosocializmu a po zkusenostech s Obamou i volici s mensim inteligencnim kvocientem zacinaji uvazovat. Donald samozrejme nema poneti, jak giganticky ukol pro prezidenta bude reformovat Ameriku ze soucasneho stavu. Je vsak pritazlivy tim, ze se neboji nazyvat veci pravym jmenem, coz je vlastnost, ktera i u Republikanu je pomerne vzacna.

1 0
možnosti
JS

Trump jistě ví co Republikány bolí a rozčiluje nejvíc. A s určitými věcmi on by pohnul. Zed' k Mexiku by postavil, imigraci muslimů pozastavil, otevřel potrubí z Kanady atp. Problémem je, jak říkám, jinde. Jak Carville říkal Clintonovi, když mu radil jak porazit populárního prvního Bushe: "it's the economy, stupid !". A Clinton skutečně postavil Ameriku hospodářsky na nohy. Dnes se to zdá neuvěřitelné, že za jeho doby Washington fungoval bez dluhu. Ovšem bylo to za Clintona kdy Wall Street si vymohl potlačení Glass-Steagallova zákona, což umožnilo bankám znovu kšeftovat s cennými papíry a vedlo přímočaře ke krachu v září 2008. Proto ted' Hillary je terčem ostré kritiky, že i ona jde Wall Street na ruku (má od nich velké příspěvky a honoráře), a že k žádným zásadním reformám ve finančním sektoru nedojde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik