Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I second the motion R^

0 0
možnosti

M97i98l67a39n 84R36a51d41e37k

20. 11. 2016 2:09

karma, ne ze ne. Ale ono to asi tak od 60. let slo hodne doleva, akorat ten Ronald se nam vyvedl, ale pred nim a po nem - hruza. Tak ted mame Donalda.

Doufam ze bude dobry president, s Hillary spise hrozila neskutecne blba valka ktera by k nicemu nevedla. Donald mozna zatim necha Putinovi volnou ruku v Syrii at udela spinavou praci za nej. I kdyz to take k nicemu nepovede, kluci islamsti se shoufuji jinde.

Doufam ze se USA vydaji spravnou cestou, sice je uz toho tolik zvoraneho ze to Donik nestaci, ale kez by naslapnul tim spravnym smerem. Evropa nevim, tam to vsem dopadne az po dopadu,ale aspon aby ve Francii to vyhrala Le Pën.To uz by se neomarxisticka EU zakymacela tak ze by to neudrzela ani Mutti.

1 0
možnosti

Pane Radek, to máte na zdi, že Mutti Trumpa politicky nepřežije. Vůbec nemějte obavy. A jak půjde Merkelka tak i Hollande, a to je skoro na beton. LePenku mám moc rád ovšem proti ní bude ve finále všechno co nejde za ní, což je zatím nanejvýš 40%. Zatím to vypadá, že to bude Juppé. Ale leccos se může do jara změnit. Uvidíme jak se věc vyvine v prosinci v Austrii. Co se týče Reagana, Pane Radek já nejsem jeden z těch co ho mají jako modlu. Sověty jeho banda bratrů svrhla a za to mu dík a sláva. Ale ta jeho ekonomická a finanční politika vedla k nynějšému velikému úpadku Ameriky a soustavného lámání její páteře - střední třídy. To se nedá upřít. I Steve Bannon, který byl kdysi u Goldman Sachse, byl zklamán, že všichni ti velkopodvodníci na Wall Street které Reagan pustil z uzdy vyvázli z krachu 2008 bez úhony.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za další skvělý článek a pohled! R^

Já tak daleko za Velkou louži nedohlédnu a nemám šanci mít o těchto věcech jiný, než různě zprostředkovaný pohled. Vašemu úsudku věřím.

Můj názor je zatím takový, že po Obamovi by Trump musel být naprostým břídilem, aby se vyprofiloval jako ještě horší prezident. A to si nemyslím, že by byl.

Jinak by mě zajímal Váš názor na Americkou herecko-zpěvácko-umělecko-kulturní frontu a její "pravdo-láskařské" tažení proti Trumpovi. Budou v jakémsi afektovaném revolučním zápalu v USA prudit celých příštích 8 let (předpokládám) nebo se časem přestěhují do Kanady a budou prudit odtamtud coby "z příhodného exilu"?

3 0
možnosti

Děkuju za karmu. To stěhování do Kanady jsou myslím většinou hysteráčky, i když nám tady hlásili den po volbách, že web stránka Kanadské imigračky se z provozu zhroutila. Pár se jich sem nastěhuje - Rosie O'Donnell asi určitě, víceméně pro levnou publicistiku. Ale jinak myslím, že je vztek dobou přejde a budou se snažit podrejpávat doma. Zajímavé je na tom zejména to, že ti rádoby političtí utečenci (o kterých víme) jsou věsměs mutimilionáři, kterým se Trumpovým prezidenstvím osobně nic nekrátí. Těm chudším, co si mysleli že je Clintonka povede někam k lepším zítřkům, Kanada asi moc slibovat nebude, přestožě sociální zapezpečení tady je lepší. Ekonomicky stagnujeme poněvadž naftařství se dost zhroutilo. Nezaměstnanost je tady o 3 procenta vyšší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik