Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No on je to takovej politickej samorost. Už během debat s Hillary jsem si kolikrát říkal, jak ji mohl krásně vykoupat, kdyby se trochu připravil a uměl se vyjádřit.

Nicméně mu dávám plus za to, že nezapadnul do tradičního "business as usual" jako Obama a skutečně se snaží o změnu... Tak uvidíme.

Dneska mi alespoň udělal radost, že prostřednictvím svého mluvčího dal najevo, že Glass-Steagall je stále "na stole".

0 0
možnosti
JS

Obama měl taky velké plány ale dost rychle mu je sesadili. Neprosadil celkem nic. Obamacare je směšná troska toho co měl v plánu (a před ním Clintonka), a jakmile vzdal "single payer" systém (a nebo jeho obměnu, kde by federální vláda měla dozor nad financováním a mohla se prosazovat proti velkým pojišt'ovnám) podepsal si záruku, že velký byznys vytře s jeho plánem podlahu. Tak co mu zbývalo dělat jako prezident, když neměl nějakou politickou "mašinu" jako Clinton nebo Daley v Chicagu? Navíc, jako neo-marxistický levičák on měl o Americké zahraniční politice matnou představu študentíka z kamupsu který sní o tom zničit Americký imperialismus. Tak z něho udělal "deep state" manekýna a figurku, podobně jako z Reagana a G.W.Bush-e před tím.

Já mám silný pocit, že s "outsiderem" Trumpem to bude podobně. Ty lidi, kteří za ním stojí ideologicky (Bannon, Sessions, Miller) budou rychle neutralizováni a kde on stojí v rozporu zájmů elity (jako třeba se vztahy k Rusku) i on se bude muset podrobit. Co se týče obnovy Glass-Steagala, nevěřím, že to bude prosazovat. Hodně do tohoto bude mluvit Bannon, který Wall Street zná z první ruky, ale já mám dojem, že kasíno tam zůstane do příštího krachu, zejména proto, že Trump je v podstatě ekonomický spekulant a ne industrialista typu Carnegieho, Rockeffelera, nebo Forda. On je nováček v politice, ne v byznysu. A on zatím na svém prezidentství jako byznysman vydělává .

0 0
možnosti
MR

jo, Obama nebyl jako Trump, nebyl to slon v porculanu, umel krasne recnit, ale Black lives matter zacal za nej. Neudelal nikomu dobre, ani bilejm ani cernejm. Ani ekonomice, nic - kde nic tu nic - akorat par valcicek a pro$ral vsechny, a dnes je tam bordel na kvadrat.

Takze Trumpovi prominu blby kecy, ale doufam ze si bude vest lepe, po ekonomicke strance to tak vypada, a neni zhavy nekam exportovat demokracii

0 0
možnosti
JS

Uvidíme, pane Radek. Zatím na Trumpovi vydělávají pouze makléři na Wall Street. A Ivanka. Nevím jestli sledujete co se děje s Obamacare, kam se rychle přesunuje zájem opozice, protože tam má Trump největší slabinu. Jediným způsobem jak financovat národní zdravotnictví (a k tomu bídně) za danných okolností je "povinný mandát", který je samozřejmě trnem v oku konzervativní pravici a musí být odstaven. Jestli to Ryan a Co. chtějí nahradit vykucháním Medicare a nějakými šmejdskými "kredity", uteče od plánu Republikánský střed ve státech, kde třou bídu. Trump do té župy už vesele skočil (prohlásil "its an excellent plan" a ještě ani neví jak se to zaplatí), takže bude brzo náramně veselo, zejména když Vás nic nebolí.

0 0
možnosti
MR

no, vona ta posetilost je nekdy neskodna, a nekdy dobra. Uvidime. Pamatuji kdyz zvolili Obamu, tak lide chodili s xichtiky po N.Y. jakoby se jim zjevil Kristus na oblacku, bylo posvatne ticho, i nekteri problematicti cernosi byli klidni, a bez toho jejich kukuce.

A pak se Obamovo popularita snizovala, protoze to ze zitra uz bude raj a problemy zmizi, hlavne pro cernochy / z toho se nic nekonalo.

Sice to vyhra v druhych volba, jednak proto ze protikandidat byl skoro nevolitelny, a protoze vedl valky, to je uspech znovuzvoleni. Prohral vsechny ty jeho valcicky.

A Trump prese vsechny ulety zacal vladnout pri velkych protestech, a nejak si to vyzehluje i u jinejch. Slibovana apokalypsa se nedeje "jak bude ve WH zmackne ten bajny knoflik" a bude konec sveta.

Vyvrazdi nebile rasy, privede USA zugrunt, atd. Nic se nedeje tak se bude muset dit,ale myslim ze se to nepodari.

Loretta by ale chtela.

http://www.thedailysheeple.com/shock-video-loretta-lynch-calls-for-more-blood-in-the-streets-and-death_032017

Jenze az na par volu co nekde zase vymlati vylohy, tak bude klid. Lide nebudou delat revoluci kdyz maji plny zlab a nic nehrozi

0 0
možnosti
JS

Ovšem zase někdy pošetilost dobrá není a tento případ, kde si Trump skutečně sere do bot, by měl být příkladný. Kdyby tweetoval "Obamův White House" místo "Obama" a "chtěl povolení mě odposlouchávat" místo "odpslouchával mě", pak by strhl ale úplně jiný poprask. Ovšem, on si zřejmě myslí, že mu všechno projde.....no, co, uvidíme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik