Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Tak jsem si tu Gismondi vygooglil a co to precetl.

Nesouhlasim s Vasim vehementnim odmitanim jeji myslenek. Myslim, ze vse co tvrdi ma fakticky podlozeno a je mozne tyto argumenty brat jako relevantni.

Tim receno... Souhlasim, ze jeji clanky jsou znacne jednostranne a nedavaji prostor pro sirsi kontext a celou skutecnost, takze jde o docela tendencni poukazovani jenom na specificke problemy byt skutecne, ale vytrzene zkontextu.

Tu me ale zaujala jina implikace jejiho tvrzeni o feministickem movementu. Je to zajimavy postreh, ze zeny ziskavaji vice a vice nezavislosti a sily, takze mnozi muzi jsou frustrovani.

Ted odbocim k me myslence...

Kdyz budu dale spekulovat s timto tvrzenim... Chtel bych poukazat na to, ze pocet zbrani na obyvatele v USA se nijak dramaticky nezmenil za posledni pul stoleti a i presto je stale vice masovych strileni. Muzeme vcelku spolehlive tvrdit, ze pocet zbrani nekoreluje s poctem strileni.

Ted ta implikace :)

Je mozne spekulovat ze dramaticky narust masovych streleb v USA nesouvisi s vlastnictvim zbrani, ale spise se sexualni frustraci nadrzenych a mentalne nestabilnich muzu zpusobene feministickou emancipaci?

Takze by se dalo tvrdit ze "feminismus je duvodem masovych vrazd v USA"

Jde o sarkastickou spekulaci, ale urcite by se o tom dalo diskutovat i na solidni urovni :)

Cheers

0 0
možnosti
JS

Nemám v úmyslu diskutovat o zásadních faktech, a o tom jestli je tato slečna úmyslně a nebo z nekompetence pokrucuje. Ať si každý koho to zajímá najde zdroje informací jak to bylo v minulosti. Jestli nadete v Common Law něco co by podpořilo její tvrzení o tom, že znásilnění se trestala v právu na základě barvy pleti, nechte mě vědět. Co se týče souvislosti mezi masovými vraždami a feminismem, nevím proč by se tím pachatelé tajili, kdyby jim o to šlo. Ten jeden co střílel namátkou holky na inženýrské fakultě v Montrealu v r. 1989, protože nenáviděl feministky, o tom psal otevřeně. O jiných nevím, a nevidím důvodu k fantastickým spekulacím, které není možné dokázat. Sám feminismus (a já tento termín nezaměňuji za podporu emancipace žen, jak jste si jistě všiml) nezapřičiňuje nic. Pochází z ženského instinktu dominovat muže , který vždycky v našem živočišném druhu existoval (viz např Herkules a Omfala), a který se nyní prosazuje společensky, když klasické mužské hierarchie se rozpadávají protože ztrácejí svou prvotní funkci, soupeření s jinými hierarchiemi o nadvládu - jímž se prosazovala kulturní eugenika. Takže existuje-li nárůst antisociálních projevů u mužů zejména v Americe, pak to není z feminismu, ale ze zbytnění mužských kultůrních hodnot - založených na disciplinování výbojných samčích popudů. K této funkci ženy nemají co říct - to bylo a bude vždycky mezi hochy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik