Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Tak jsem si tu Gismondi vygooglil a co to precetl.

Nesouhlasim s Vasim vehementnim odmitanim jeji myslenek. Myslim, ze vse co tvrdi ma fakticky podlozeno a je mozne tyto argumenty brat jako relevantni.

Tim receno... Souhlasim, ze jeji clanky jsou znacne jednostranne a nedavaji prostor pro sirsi kontext a celou skutecnost, takze jde o docela tendencni poukazovani jenom na specificke problemy byt skutecne, ale vytrzene zkontextu.

Tu me ale zaujala jina implikace jejiho tvrzeni o feministickem movementu. Je to zajimavy postreh, ze zeny ziskavaji vice a vice nezavislosti a sily, takze mnozi muzi jsou frustrovani.

Ted odbocim k me myslence...

Kdyz budu dale spekulovat s timto tvrzenim... Chtel bych poukazat na to, ze pocet zbrani na obyvatele v USA se nijak dramaticky nezmenil za posledni pul stoleti a i presto je stale vice masovych strileni. Muzeme vcelku spolehlive tvrdit, ze pocet zbrani nekoreluje s poctem strileni.

Ted ta implikace :)

Je mozne spekulovat ze dramaticky narust masovych streleb v USA nesouvisi s vlastnictvim zbrani, ale spise se sexualni frustraci nadrzenych a mentalne nestabilnich muzu zpusobene feministickou emancipaci?

Takze by se dalo tvrdit ze "feminismus je duvodem masovych vrazd v USA"

Jde o sarkastickou spekulaci, ale urcite by se o tom dalo diskutovat i na solidni urovni :)

Cheers

0 0
možnosti
JS

Nemám v úmyslu diskutovat o zásadních faktech, a o tom jestli je tato slečna úmyslně a nebo z nekompetence pokrucuje. Ať si každý koho to zajímá najde zdroje informací jak to bylo v minulosti. Jestli nadete v Common Law něco co by podpořilo její tvrzení o tom, že znásilnění se trestala v právu na základě barvy pleti, nechte mě vědět. Co se týče souvislosti mezi masovými vraždami a feminismem, nevím proč by se tím pachatelé tajili, kdyby jim o to šlo. Ten jeden co střílel namátkou holky na inženýrské fakultě v Montrealu v r. 1989, protože nenáviděl feministky, o tom psal otevřeně. O jiných nevím, a nevidím důvodu k fantastickým spekulacím, které není možné dokázat. Sám feminismus (a já tento termín nezaměňuji za podporu emancipace žen, jak jste si jistě všiml) nezapřičiňuje nic. Pochází z ženského instinktu dominovat muže , který vždycky v našem živočišném druhu existoval (viz např Herkules a Omfala), a který se nyní prosazuje společensky, když klasické mužské hierarchie se rozpadávají protože ztrácejí svou prvotní funkci, soupeření s jinými hierarchiemi o nadvládu - jímž se prosazovala kulturní eugenika. Takže existuje-li nárůst antisociálních projevů u mužů zejména v Americe, pak to není z feminismu, ale ze zbytnění mužských kultůrních hodnot - založených na disciplinování výbojných samčích popudů. K této funkci ženy nemají co říct - to bylo a bude vždycky mezi hochy.

0 0
možnosti