Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

mam podobne vzpominky, treba jedna muslimka, odesla z Iranu, kde uz jakozto z mesta se nezahalovala, ale po letech s tim zacala (v USA). Kdoviproc. Ne vsichni Iranci se takto chovaji, vetsinou maji proti Islamu vyhrady. Ale tato holka se obcas, kdyz na to prislo, branila - jsem dobra muslimka, a asi v  zivote nepochopila ze je to kazdemu fuk.

1 0
možnosti
JS

Kdyby Američani nebyli kulturní imbecilové, tlačili by na Irán odjinud. Omarem Chajámem:

“And do you think that unto such as you

A maggot-minded, starved, fanatic crew

God gave a secret, and denied it me?

Well, well—what matters it? Believe that, too!” 

― Omar Khayyámm Málokdo ví jak obrovský vliv měli Peršané na výkvět té opravdové islámské civilizace. Historicky ironie je v tom, že etničtí Arabové jako dobyvatelé, celkem nepřinesli islámem nic. Ale poislámštěné národy ano. Překlady řecké klasiky do arabštiny byly z velké části dílem porobených křest´anů ze Sýrie a dnešního Iráku. Vrcholné zjevy filosofie a vědy (a poezie) jsou vesměs z Iránu a Andalusie s původem poarabštěné severní Afriky.

2 0
možnosti
Foto

Hezký příběh ze života.

Nejspíš jste se nevědomky stal živoucí ukázkou a odstrašujícím případem pro kázání imáma o moudrosti velkého proroka Mohameda a jeho učení. To se každému vskutku "nepoštěstí".

6 0
možnosti
JS
Foto

díky za povídání, je dobře, že píšete o svých zkušenostech R^

7 0
možnosti
JS

Psal jsem Šahídových zklamaných očích. Mělo by to vyplynout.

3 0
možnosti
IG

Hmm, tak to je síla. On to chudák myslel tak dobře a chtěl Vás zachránit před věčným zatracením ....

7 0
možnosti
JS

Dost možná, ale taky si myslím, že on strýčkovi vylil, že mi řekl co se s tátou stalo, a že ho strejda seřval, co se svěřuje v rodinných záležuitostech nevěřícímu kafírovi. Asi to potom chtěl přivést na pravou míru. Tak si to foršteluju.

6 0
možnosti

Jak to prosím dopadlo ? Byla návštěva u strýčka a imáma vašeho kamaráda ?

2 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik